Etten-Leur

Ilvy zekerder geworden door missverkiezing: ‘Voelt al als een overwinning’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

De 19-jarige Ilvy Nooijens uit Etten-Leur heeft één grote droom: Miss Fashion 2025 van de Benelux worden. Ilvy vond zichzelf te onzeker om mee te doen aan missverkiezingen, maar toch heeft ze de stap durven te zetten. Nu is ze een van de finalisten van de schoonheidswedstijd.

Inmiddels zit Ilvy ruim vier jaar in de modellenwereld. “Toen ik ermee begon, kreeg ik best wel eens wat negatieve reacties. Mensen zeiden dat ik mezelf absoluut geen model moest voelen, omdat ze mij bijvoorbeeld niet knap vonden.” Toch lukt het haar om de kritiek naast zich neer te leggen. “Ik vind dat ik er voor moet gaan. Waar een wil is, is een weg en ik wil me dan niet teveel iets van anderen aantrekken.”

Modellenfoto’s zijn vaak bewerkt, wat dan een verkeerd beeld kan geven.

Volgens Ilvy is Miss Fashion geen ordinaire vleeskeuring. “Ik denk dat dit tegenwoordig wel anders gaat dan vroeger. Sowieso gaat het bij deze verkiezing niet alleen om hoe je eruit ziet, maar ook over wie je bent als persoon en waar je voor staat.”

De Etten-Leurse was voorheen best onzeker over haar uiterlijk. “Ik had veel last van acne”, vertelt ze openhartig. Op haar social media zag ze vaak het perfecte plaatje voorbijkomen. “Ik zag dan dames met een mooie egale huid, dit wilde ik dan ook graag.” Onbewust spiegelde ze zich dan met de onwerkelijkheid. “De modellenfoto’s zijn vaak bewerkt, wat dan een verkeerd beeld kan geven. Ik denk dat veel jonge meiden dit dan als het ideale plaatje zien, terwijl dit niet de werkelijkheid is.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Ilvy Nooijens Miss Fashion 2025 Etten-Leur
Ilvy Nooijens tijdens een fotoshoot in de studio van Luc van Leeuwe.

Ilvy staat door haar deelname aan de Miss Fashion-verkiezing nu veel zekerder in haar schoenen. “Door alle activiteiten die wij tijdens het traject doen ben ik mezelf zekerder gaan voelen.” Ilvy vindt het traject wat de Missen moeten doorlopen leuk, maar ook wel zwaar.

Fashion

“We hebben best wel wat catwalktrainingen gehad, maar ook verschillende fotoshoots, make-up workshops en danslessen.” Bij alle opdrachten die de dames doen, krijgen zij vervolgens punten die bepalend zijn voor wie zich mag kronen tot de uiteindelijke winnares.

Het is niet zomaar dat Ilvy kiest voor de Miss Fashion-verkiezing. “Ik hou echt ongelofelijk veel van kleding en alles wat daarbij komt kijken.” Zo gaat ze graag naar de stad om leuke items te kopen. “Als ik iets in mijn hoofd heb en ik kan het niet vinden, dan kan ik echt geïrriteerd raken.” Haar vriendinnen mogen altijd voor tips bij Ilvy aankloppen, maar meestal is dit niet nodig. “We houden allemaal enorm van mode. Als wij met z’n allen opstap gaan dan pakken we vaak goed uit.”

Dat ik veel zekerder ben geworden en sta waar ik nu sta, voelt voor mij al als een overwinning.

Terug naar de missverkiezing. De finale staat gepland op zaterdag 26 oktober. “Ik vind het wel spannend hoor.” Graag zou ze er met de winst vandoor willen gaan, maar als ze diep in haar hart kijkt heeft ze al gewonnen. “Dat ik veel zekerder ben geworden en sta waar ik nu sta, voelt voor mij al als een overwinning.” Uiteraard hoopt Ilvy zoveel mogelijk stemmen te krijgen. “Ik wil harstikke graag winnen, maar mocht het toch niet lukken ben ik absoluut niet teleurgesteld.”

Ilvy Nooijens
Ilvy Nooijens. Foto: Luc van Leeuwe.