West-Brabant

1 april-lol in de regio: van flesjes water voor de zwemles tot een gloednieuw station

Sven de Laet Sven de Laet

De een kan zijn lol niet op, de ander zal blij zijn als de dag voorbij is. Hoe dan ook: 1 april maakt nog altijd wat los. Ook in deze regio werden weer de nodige fratsen uitgehaald. Een selectie van de leukste grappen.

Bij basisschool Ste. Marie in Huijbergen speelden ze in op de actualiteit. Woensdag vroeg de school al aan haar leerlingen om allemaal een rol toiletpapier mee naar de klas te nemen. De reden: door het vastgelopen vrachtschip in het Suez-kanaal zou de school inmiddels zonder voorraad zitten. Opmerkelijk of niet, de kinderen gaven netjes gehoor aan de oproep.

Maar de Suez-problematiek had meer bijzondere gevolgen. Zo zou zwembad De Schelp in Bergen op Zoom door de vertraagde vracht zonder water zitten. Niet optimaal voor de zwemlessen, dus riep het bad alle leerlingen op een gevuld flesje van huis mee te nemen. Ook deze kids droegen graag hun steentje bij.

Ook online hadden mensen flink de lolbroek aan. Bijvoorbeeld op de Facebook-pagina ‘Wat gebeurt er in Roosendaal?’. Daar werd donderdagochtend bekendgemaakt dat we over een aantal jaar een gloednieuw treinstation mogen verwachten in de Tolberg. Een gevoelig punt, want zo’n station is al jaren een wens van veel inwoners van de wijk.