Roosendaal

Al 25 jaar inzet voor de egels en daarom krijgen Conny en Dré een Koninklijke onderscheiding

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Conny en Dré Scheeres runnen al 25 jaar Stichting Egelopvang Roosendaal. Mede daardoor krijgt het stel een Koninklijke onderscheiding van burgemeester Mark Buijs. Dat gebeurde tijdens het jubileumfeest van de egelopvang.

Al sinds 1999 zijn Conny en Dré betrokken bij de egelopvang. Jaarlijks vangen ze zo’n zeshonderd zieke, gewonde en/of verzwakte egels op. En naast het verzorgen van deze egels, coördineren ze ook nog een team van vrijwilligers, werven ze donateurs en geven ze voorlichting over de diertjes.

Samen hebben ze hun privéleven opgegeven voor de egels. In hun achtertuin is het een komen en gaan van egels en vrijwilligers. Om iets meer rust rondom hun huis te krijgen, is onlangs een extra locatie geopend. Natuurlijk wel in de buurt van de egelliefhebbers.

Stichting Egelopvang Roosendaal is de enige egelopvang in Brabant en Zeeland. “Conny en Dré zorgen niet alleen goed voor de egels, maar ook voor de vrijwilligers. Het is een echtpaar met een warm hart, waar de deur altijd open staat”, aldus de gemeente.

Lees ook: 4000ste egel uitgezet door Stichting Egelopvang Roosendaal Lees ook: Middelbare scholieren maken egelhuisjes voor Egelopvang Roosendaal