Etten-Leur

Alwel onderzoekt mogelijkheid naar realisatie woningen in Het Turfschip

Het Turfschip Etten-Leur

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De gemeente Etten-Leur en woningcorporatie Alwel praten met verschillende partijen over de toekomstige invulling van Het Turfschip. Dat komt doordat H-int MFA heeft aangegeven te stoppen als beheerder van het multifunctioneel gebouw per 31 december 2024.

Alwel is de eigenaar van Het Turfschip. De woningcorporatie onderzoekt nu bijvoorbeeld of het mogelijk is om een aantal woningen in het gebouw te realiseren. De reden hiervoor is de grote druk op de woningmarkt. “Woningzoekenden staan gemiddeld zeven jaar ingeschreven voor een sociale of middendure huurwoning”, legt Corrina Pistorius, vestigingsmanager bij Alwel, uit.

Sociaal-maatschappelijke functie blijft

Mocht woningbouw een optie zijn, dan betekent dit niet dat Het Turfschip zijn functie als multifunctioneel gebouw verliest. Er blijft tweeduizend vierkante meter van het gebouw beschikbaar voor sociaal-maatschappelijk gebruik. Verenigingen, scholen en andere maatschappelijke organisaties kunnen dus gewoon in Het Turfschip blijven. “Het Turfschip is van grote waarde voor onze inwoners”, benadrukt wethouder René Verwijmeren. “Voor de gemeente is het essentieel dat Het Turfschip deze functie behoudt.”

Zowel Alwel als de gemeente Etten-Leur willen een passende oplossing vinden als het gaat om woningbouw als het behoud van de huidige functie. “De gesprekken hierover zijn in volle gang en we verwachten de komende maanden meer duidelijkheid te kunnen bieden”, aldus de gemeente.