Halsteren

Basisschool­kinderen van de Rode Schouw krijgen Avonturengids voor Kids

Maarten Elst Maarten Elst

Kinderen van basisschool De Rode Schouw in Halsteren werden vrijdag verrast met de Avonturengids voor kids. Maker Leonie ten Hove reikte samen met boswachter Wout Romijnders de eerste boekjes uit aan de kinderen op de basisschool.

Het boekje is een initiatief van In4outdoor uit Nieuw-Vossemeer. ,,Het is een gids die ik speciaal heb gemaakt voor de kinderen in coronatijd”, zo zegt Leonie ten Hove, auteur van de Avonturengids. ,,We hebben het boekje tijdloos gemaakt zodat kinderen er ook na coronatijd nog van kunnen genieten.”

Opdrachten

Naast het uitreiken van het boekje, was er nog meer te doen op de Rode Schouw in Halsteren. Zo kregen de kinderen een workshop fakkel maken en gingen ze alvast aan de slag met wat opdrachten uit het boekje. In het boekje staan 24 buitenactiviteiten, 10 binnen- en buitenactiviteiten, 12 creatieve activiteiten en nog veel meer. ,,Alle kinderen zijn anders. De een vindt het leuk om buitenactiviteiten te doen en de ander is graag creatief bezig”, zo zegt Ten Hove. ,,Onze missie is om kinderen iets te laten doen en ze inspiratie mee te geven.”