Oudenbosch

Bedrijventerrein in Oudenbosch met 4,5 hectare (bijna) klaar voor de toekomst

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Een grote grijpmachine neemt maandagmiddag een hap uit het voormalige pand van Smurfit Kappa. “Zijn jullie er klaar voor? Ik trek hem helemaal kapot hé”, roept wethouder Thomas Melisse vanuit de cabine van de machine. Met de sloop van het gebouw, komt een gebied van zo’n 4,5 hectare aan bedrijventerrein vrij.

Bedrijfsgrond is schaars in West-Brabant, meent wethouder Melisse. “Dus met het vrijkomen van de grond ligt er een mooie kans voor Halderbergse- of West-Brabantse ondernemers”, vertelt hij. Als ervaren kraanmachinist zorgt Melisse voor de eerste sloopwerkzaamheden aan het pand. “Ik heb jaren ervaring op de kraan. Dat was mijn bijbaantje vroeger.”

De wethouder beaamt dat het bedrijventerrein er nu niet fraai uit ziet. “Het is gedateerd en niet energieneutraal. Met deze slag krijgt het terrein een betere uitstraling.”

Ben loyaal, koop lokaal.

Het maakt voor Melisse niet uit wat voor bedrijven er richting zijn gemeente trekken. “Ik vind het vooral belangrijk dat er meer werkgelegenheid komt.” Daarmee hoopt de wethouder dat inwoners bijvoorbeeld minder ver hoeven te reizen voor hun werk. Maar, tóch hebben de lokale ondernemers een klein streepje voor. “We zeggen hier altijd: ben loyaal, koop lokaal.” Maar ook nieuwe ondernemers die nog niet bekend zijn met de gemeente zullen zich hier ook snel thuis kunnen gaan voelen, verklaart hij.

Dat het fraaier gaat worden, staat wel vast.

Over hoe het eruit gaat zien, heeft Melisse nog geen idee. “Dat is volledig afhankelijk van welke ondernemers zich hier gaan vestigen.” Alles is volgens hem mogelijk, mits het uiteraard binnen het bestemmingsplan past. “Dat het fraaier gaat worden, staat wel vast.”

De grond is vrijwel direct beschikbaar. “Een voordeel is dat de energieaansluiting behouden is gebleven.” Daarmee doelt hij op het overvolle stroomnet, wat nieuwbouw voor bedrijven kan belemmeren. “Dat maakt het denk ik extra aantrekkelijk.” Wie interesse heeft in de grond, of een deel van de grond, kan via de gemeente Halderberge meer informatie opvragen.

Bedrijventerrein Oudenbosch (Halderberge)
Het bedrijventerrein aan de Industrieweg in Oudenbosch, moet het decor voor nieuwe ondernemers gaan worden.