Bergen op Zoom

Bergen krijgt dit najaar digitale reclameborden, als er plaats is op het net

Een voorbeeld van een Europaneel, elders in het land. (Foto: gemeente Bergen op Zoom)

Han Verbeem Han Verbeem

Bergen op Zoom krijgt vijf LED-reclameborden bij belangrijke ingangs- en doorgangswegen van de stad. Het bedrijf dat de borden beheert zal deze dit najaar plaatsen – maar dan moeten de benodigde aansluitingen op het elektriciteitsnet wél tijdig beschikbaar zijn. De gemeente houdt daarom rekening met mogelijke vertragingen – zo laat een woordvoerder weten.

De Europanelen zijn ruim twee meter hoog en één meter breed. Ze komen te staan bij de Randweg-Noord, de Van Konijnenburgweg, de Rooseveltlaan, en de kruisingen Randweg-Noord/Marconilaan-Noord en Gagelboslaan/Wouwsestraatweg.

Eigen gebruik

Het bedrijf Clear Channel Nederland zal de LED-borden, de zogeheten ‘Europanelen’, op eigen kosten plaatsen en beheren. “De gemeente mag twintig procent van de ‘zendtijd’ van deze borden gebruiken voor eigen berichten”, aldus wethouder Hans-Peter Verroen. Daarbij denkt de wethouder aan gemeentelijke reclamecampagnes en de promotie van evenementen in de stad.

Overeenkomst

De plaatsing is volgens Verroen een onderdeel van een eerder gemaakte overeenkomst tussen de gemeente en de exploitant. Ook de nieuwe bushokjes (abri’s) vallen onder deze afspraken. De gebruiksovereenkomst levert de gemeente Bergen op Zoom jaarlijks 60.000 euro op.