Bergen op Zoom en Roosendaal moeten ‘regenboogsteden’ worden
De regenboog oversteekplaats bij winkelcentrum Roselaar in Roosendaal © Archief ZuidWest Update
De gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal moeten ‘regenboogsteden’ worden. Althans dat vinden een aantal politici uit de twee gemeenten.
Nederland kent al enkele tientallen jaren de zogenaamde regenbooggemeenten. De gemeenten werken hierin samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Speerpunt is het bevorderen van de LHBTI-acceptatie. De gemeenten richten zich op verschillende terreinen zoals, scholen, zorg en ouderen.
Acceptatie
Ingrid van Engelhoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, heeft de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal in een brief benaderd om zich aan te sluiten bij het initiatief. “’Op dit moment doen er 49 grote en kleine steden mee, maar als ik kijk naar de lijst van de grootste 50 gemeenten van Nederland mis ik nog een aantal steden. Ik roep daarom ook de nieuwe colleges van de steden Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Ede, Emmen, Gouda, Haarlemmermeer, Nissewaard, Roosendaal, Velsen en Vlaardingen op om aan te melden en zich in te zetten voor de sociale acceptatie van LHBTI’s”, aldus de minister.
Intentieverklaring
Politieke partijen uit zowel Bergen op Zoom als Roosendaal hebben in samenwerking met COC West-Brabant een aantal vragen gesteld aan de twee colleges van B&W. Ze roepen beiden gemeenten op om vóór 2 september een intentieverklaring af te geven om zich als ‘regenbooggemeente’ aan te melden.