Bergen op Zoom

Bergs raadslid bedenkt kleurplaat om eenzame mensen mee op te vrolijken

Foto: CDA Bergen op Zoom

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Stefaan Verheugt is al enige jaren actief als politicus bij de Bergse CDA-afdeling en heeft vanwege zijn baan in de zorg ook geregeld oog voor onder meer ouderen en mensen met een beperking. Deze keer bedacht hij iets om de eenzame medemens een hart onder de riem te steken.

“Door de huidige lockdown is het extra belangrijk om naar elkaar om te kijken”, schrijft Stefaan. Hij wijst erop van mensen het vaak lastig vinden om aandacht te vragen voor hun gevoel van eenzaamheid. Het CDA komt, om dat op een subtiele manier aan te kaarten, met een creatieve oplossing die helemaal past bij de decembermaand.

Trotse kids

Het raadslid kwam op het idee een kleurplaat te maken toen hij zijn dochter bezig zag met haar stiften. Het meisje is altijd heel trots, meldt hij, wanneer ze een tekening cadeau kan geven. En dat geldt voor veel meer kinderen. Andersom vinden volwassenen het bijna zonder uitzondering fantastisch om er één te krijgen.

Artikel gaat verder onder de foto.

Foto: CDA Bergen op Zoom – Stefaan Verheugt

De kleurplaat was zo gemaakt. Het zijn twee zwaaiende handen, met daarnaast de tekst ‘Hallo Daar’. Kinderen kunnen die naar eigen inzicht inkleuren en verder verfraaien, om ‘m vervolgens bij iemand af te geven. Dat kan heel veilig door de brievenbus maar je kan natuurlijk ook eerst even op het raam kloppen. Vervolgens kan de ontvanger het kunstwerkje voor het raam hangen, dat is ook voor de jonge maker leuk. Het is meteen dé manier om een praatje te maken of gewoon even naar elkaar te zwaaien. Het is voor de buurt ook een mooi subtiel signaal: Stop gerust voor een praatje voor het raam of groet even.

Eenzaamheid op de loer

“Veel mensen missen door de lockdown de jaarlijkse decemberdiners, borrels of andere bijeenkomsten”, meldt verheugt namens het CDA. “De meeste mensen zijn toch bang om een dierbare te besmetten of zelf besmet te worden. En daardoor ligt eenzaamheid soms op de loer.” De kleurplaat is hier te downloaden. Even printen en vervolgens een kind én een volwassen blij maken, als dát geen kerstgedachte is…

Tekening: CDA Bergen op Zoom