Bergs restaurant De Bourgondiër moet vanwege personeelsgebrek eerder dicht
Niet alleen in de zorg kampt men met grote personeelstekorten. Andere bedrijven ondervinden momenteel dezelfde problemen. In bijvoorbeeld de horeca wordt dat nu echt merkbaar. Op zaterdag 5 maart moest eigenaar Jimmy Devilee aankondigen dat zijn zaak om 17.00 uur de deur al ging sluiten.
Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen dagen explosief gestegen. Als grote oorzaken worden de losgelaten maatregelen, wintersport en natuurlijk carnaval genoemd. Het zorgt er nu even voor dat veel werkgevers met de handen in het haar zitten, hele teams vallen uit omdat ze thuis moeten herstellen van het virus, serieuze verkoudheden of griep. Zo ook in de horeca. Her en der melden bedrijven dat ze het door personeelstekort even niet rond krijgen.
Geen andere mogelijkheid
Grand café De Bourgondiër is een van de grootse horecazaken van Bergen op Zoom. Aan het eind van de zaterdagochtend maakte het bedrijf bekend geen andere mogelijkheid te zien dan om 17.00 uur dicht te gaan. Driekwart van het personeel zit thuis met griepgerelateerde klachten. De lunch serveren bleek nog mogelijk, vandaar dat de zaak wel opende. Hoe het de komende dagen zou verlopen kon Devilee nog niet zeggen, meldde hij in een persoonlijke videoboodschap aan de klanten.
Lees ook: Wapen van Roosendaal dicht door coronabesmettingen na carnaval: ‘Maar het was geweldig’ Lees ook: Ook corona piekte tijdens Tullepetaons carnaval en Bergse vastenavend