Bergen op Zoom

Bij Samen0164 schuiven de taken door: raadslid Krijnen tijdelijk uit de running

De fractie van Samen0164 (vlnr): tijdelijk raadslid Ronald van Oosterhout, fractieassistent Lydia Franken en burgerlid Harm Huijsmans.

Han Verbeem Han Verbeem

De raadsfractie van Samen0164 in de Bergse gemeenteraad heeft sinds donderdag een volledig nieuwe, onderlinge taakverdeling. Raadslid Reinoud Krijnen laat zich voor de rest van het jaar vervangen door Ronald van Oosterhout. Donderdag is hij beëdigd in zijn tijdelijke functie. Maar ook de posities van burgerlid en fractieassistent zijn opnieuw ingevuld.

Reinoud Krijnen is momenteel herstellende van de gevolgen van een hartinfarct, eerder dit jaar. Met het raadslid gaat het naar omstandigheden goed, laat Krijnen weten. “Om sneller en beter te herstellen doet hij tijdelijk
een stapje terug”, aldus een toelichting van Samen0164. Burgerlid Van Oosterhout, tweede op de kieslijst, neemt daarom de komende maanden het stokje van hem over.

Doorschuiven

Daarmee schuiven de taken door, binnen de fractie van Samen0164. Op zijn beurt laat Van Oosterhout zich als burgerlid vervangen door huidig fractieassistent Harm Huijsmans. En deze draagt zijn taken voor de komende periode weer over aan Lydia Franken. Ook Huijsmans en Franken zijn donderdag in hun nieuwe functies beëdigd.

Vuurdoop

Voor Ronald van Oosterhout was de raadsvergadering van donderdag tevens zijn politieke vuurdoop in de raadszaal. Hij was woordvoerder op het zeer complexe 380KV-dossier; de afgelopen maanden heeft hij zich in zijn fractie inhoudelijk en specialistisch verdiept in het Spie -alternatief – als mogelijke locatie voor het verdeelstation. De Bergse raad blijft echter bij de eerder gekozen locatie: gemaal De Pals.