Bergen op Zoom

Boa-pool Brabantse Wal en Tholen structueel

© ZuidWest Update

Redactie Redactie

De eindevaluatie voor de pilot Boa-pool is afgelopen. De gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen en Tholen hebben besloten dat de boa-pool nu structureel wordt.

In 2015 hebben de gemeenten de opdracht gekregen om deze boa-pool uit te testen. Dit is gestart in september 2016 tot midden 2017. Dit is goed verlopen en er is dus besloten dat het vanaf nu structureel wordt. De samenwerkingsovereenkomst tussen de vier gemeenten staan in een dienstverleningsovereenkomst. Hierin staat dat de boa’s binnen de vier gemeenten veel gaan samenwerken. De vier gemeenten werkten al samen op het gebied van de Drank- en Horecawet, maar willen zich nu ook focussen op openbare ruimte en milieu.

Het algemene beeld van de boa-pool is op alle niveaus positief. Sommige onderdelen hebben de aandacht. Denk hierbij aan de omvang van de boa-pool in de toekomst bij een grotere vraag naar boa-capaciteit, de coördinatie en tijdsinvestering van de boa-pool en mogelijk aansluiting van andere gemeenten bij deze intergemeentelijke samenwerking.