Roosendaal

Bozkurt: geen duidelijkheid over slechte stoepen

Herbert Kats Herbert Kats

Raadslid Selda Bozkurt heeft niet het idee dat burgers veel wijzer worden van de antwoorden die zij kreeg op vragen over de slechte kwaliteit van stoepen in Roosendaal. “Helaas gaat het bijna altijd zo”, verzucht ze.

Op de directe vraag of ze tevreden is klinkt een duidelijk: “Nee.” Het raadslid van Burgerbelangen is dermate ontevreden dat ze vervolgvragen aankondigt. “Ik blijf vasthoudend”, lacht ze.

Dat het college aangeeft dat burgers altijd meldingen kunnen doen brengt haar bij de wedervraag of wordt bijgehouden wát er met die meldingen wordt gedaan. Daarbij wordt verwezen naar de BuitenBeter-app. “Er lijkt niets mee te gebeuren”, reageert ze op die suggestie.

Ook heeft het raadslid er weinig vertrouwen in dat stoepen na een klus weer netjes worden achtergelaten. “Als de aannemer zijn verplichtingen niet nakomt, moeten de stoepen dan in slechte staat blijven?”, klinkt het richting gemeente.

Valgevaar

Bozkurt wees – aan de hand van signalen uit de Burgerhout – nadrukkelijk op het valgevaar dat door ongelijk liggende tegels ontstaat. Volgens haar informatie speelt de kwestie in meerdere wijken. De antwoorden die ze kreeg gaan uitsluitend over de Burgerhout.

Een voorbeeld: “Wij zijn het erover eens dat voetpaden hoe dan ook veilig dienen te zijn. Gevaarlijke situaties dienen we met zijn allen te voorkomen.” Het gemeentebestuur herinnert eraan dat ‘vrijwel geheel Burgerhout op de Beheerkalender’ staat. Aan de kant van de Eikenlaan is al begonnen, staat in het antwoord. Die klus loopt door tot 2027.

De foto’s zijn voor de gemeente niet afdoende. Die vindt dat ze ‘lijken op onveilige situaties van een klein gedeelte van het voetpad’. Advies is om dat soort situaties te melden via het invullen van een webformulier of een melding te doen via de BuitenBeter-app.

Kanttekening is bovendien dat volgens de gemeente schades zoals op de door Bozkurt bijgeleverde foto’s veelal zouden ontstaan door ‘het onrechtmatig gebruik van stoepen’, anders gezegd: met de wielen op de stoep parkeren. Als de gebruikers zich beter aan de regels houden zullen deze schade niet of minder ontstaan, staat in het antwoord op de vragen.

Lees ook: Raadslid Bozkurt: stoepen leveren vaak valgevaar op