West-Brabant

Bravis maakt moeilijke periode draaglijker met mobiele hospice

Het mobiele hospice in het Bravis-ziekenhuis

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Bravis-patiënten, die nog maximaal één week te leven hebben, kunnen sinds kort gebruik maken van een mobiele hospice. Het laatste moment tussen patiënten en dierbaren wordt hiermee wat draaglijker gemaakt.

De mobiele hospice is een schenking van Stichting de Vrienden van het Bravis en vereniging Tafelronde 57. Het initiatief is bedoeld voor patiënten die niet meer naar een hospice verplaatst kunnen of willen worden.

Puzzelboekje, knuffelbeer en pepermuntjes

De mobiele hospice bevat een houten kast, bijzetmeubeltje, lampen, kussens en een stoel. Kamerschermen, raamdecoratie en kaarsen creëren een huiselijke sfeer in de ziekenhuiskamer van de patiënt.

Nabestaanden vinden een puzzelboekje, knuffelbeer en pepermuntjes in een waakmandje. Ze kunnen verder samen naar muziek luisteren. Ook bevat de mobiele hospice een opklap- of koppelbed met een dekentje.

“Het is nooit zeker hoelang dierbaren moeten waken. Dat kan één dag zijn, maar het kan ook een week duren”, aldus geestelijk verzorger Harold Stallaert. Het Bravis-ziekenhuis wil hen daarom afleiding en steun bieden. “Zij gaan een moeilijke periode tegemoet.”