Roosendaal

Bravis toont definitief ontwerp nieuw ziekenhuis aan de rand van Roosendaal

ontwerp Bravis ziekenhuis

Afbeelding: Bravis

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Bravis heeft het definitieve ontwerp voor het nieuwe ziekenhuis onthuld. Dit gebouw zal verrijzen in het toekomstige landschapspark De Bulkenaar, aan de rand van Roosendaal. Volgens de organisatie combineert het ontwerp comfort, welzijn en duurzaamheid op een innovatieve manier.

Bestuurder Albert-Jan Mante benadrukt: “Tijdens het ontwerpproces hebben we continu kunnen rekenen op de expertise van zo’n 300 medewerkers, waaronder medisch specialisten en verpleegkundigen.” Bravis is volgens hem erg trots op het resultaat.

Hij noemt het “een toekomstbestendig ziekenhuis in onze regio, waar patiënten zich comfortabel voelen, bezoekers zich welkom weten en onze collega’s in een prettige omgeving kunnen werken.”

Welzijn met moderne technologie

Chirurg Denis Susa was één van de betrokken medewerkers. Hij wijst onder meer op de geplande high tech die er komt: “Ons nieuwe ziekenhuis is qua installaties klaar om technologisch hoogwaardige zorg te bieden door onder andere modern geëquipeerde OK’s en diagnostiekafdelingen.” De technologieën moeten onder meer gaan bijdragen een verhoogd patiënten- en medewerkerscomfort. De chirurg is er zelfs van overtuigd dat de omgeving van het landschapspark gaat bijdragen aan het welzijn.

ontwerp Bravis ziekenhuis
Afbeelding: Bravis

De nieuwe locatie vervangt als deze klaar is de huidige locaties in Roosendaal en Bergen op Zoom. De oplevering staat gepland voor 2029. Wat er met het Bravis-terrein in Bergen op Zoom gaat gebeuren is nog onduidelijk. Er wordt gesproken over een zorgplein gecombineerd met woningen. Wie meer wil zien van het ontwerp kan terecht op de Bravis-website.

Lees ook: Bravis-terrein Bergen op Zoom wordt zorgplein met woningen: ‘Alle opties nog open’