Roosendaal

Burgemeester Han van Midden pakt hardracende auto’s aan: ‘Maat is vol’

Foto: pxhere.com

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Nu de vuurwerkoverlast in Roosendaal zo goed als gedoofd is, pakt burgemeester Han van Midden een ander probleem aan: het grote aantal hardracende en absurd geluidproducerende auto’s. “De maat is voor dit gedrag wat mij betreft echt vol,” schrijft hij op Facebook.

Het is een ergernis die meer Roosendalers delen, blijkt uit de vele reacties onder zijn bericht. “De Brugstraat is net het circuit van Zandvoort,” aldus Ciska.

‘Echt niet wijs’

Marlon schrijft dat het kennelijk een kick geeft om vanaf de Bloemenmarkt, via de Dominéstraat, zo hard mogelijk richting de Kloosterstraat te rijden. “Het gebeurt zo vaak! Ook als de school net uit is.”

Volgens Van Midden zijn automobilisten ‘echt niet wijs’ als ze te hard rijden binnen de bebouwde kom. “Als je echt hard wil, ga dan naar Duitsland. Maar riskeer niet het leven van een ander.”

Patronen

Daarom zien hij en de politie het dit jaar als een belangrijke prioriteit om iets te doen tegen de hardracende automobilisten. “Maar aanpakken is echter net zo lastig als vuurwerk, want je staat er nooit met je neus bovenop.”

De burgemeester roept Roosendalers op om gevaarlijke verkeersituaties naar hem te mailen. “De politie en de gemeente zijn vooral op zoek naar patronen,” legt hij uit. Dit zijn onder andere momenten waarop en plaatsen waar auto’s bizar hard rijden en oorverdovend geluid maken.

“In de Kalsdonksestraat klinkt een enorm motorgeluid, alsof een raket door de straat gaat,” schrijft Annemarie. Net als Van Midden is ook Marja blij met alle meldingen die worden gedaan: “Komt er eindelijk een einde aan die rijdende discotheken!”

Binnenkort worden er flitspalen geplaatst, laat Van Midden weten. Ook voert de politie vaker controles uit, waarbij ook de financiële recherche aansluit voor extra informatie. Als er iets niet pluis blijkt te zijn, kan de auto in beslag worden genomen.