Bergen op Zoom

Burgemeester onder de indruk van deelhuisje en inzet Annemarie

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het deelhuisje in de Bergse wijk ’t Fort heeft de aandacht getrokken van  burgemeester Margo Mulder. Woensdagmiddag bracht ze een bezoek aan de initiatiefnemer. Het deelhuisje, opgericht door buurtmoeder Annemarie de Jong, is een plek waar buurtbewoners terecht kunnen voor voedsel en andere benodigdheden.

Annemarie, die het deelhuisje al 2,5 jaar runt, was verheugd met het bezoek van de burgemeester. “Het was vandaag heel speciaal, want de burgemeester is bij me op bezoek geweest om eens even te informeren hoe het hier allemaal reilt en zeilt en wat ik allemaal doe”, vertelt Annemarie.

Het deelhuisje voorziet dagelijks tussen de 25 en 32 mensen van eten. “Ik zorg dat de mensen eten hebben, dat ze in mijn kastje terecht kunnen voor een maaltijd”, legt Annemarie uit. Naast voedsel biedt het deelhuisje ook andere benodigdheden, zoals menstruatiemateriaal. “Ik ben ook een afgiftepunt voor menstruatiemateriaal. Dat loopt ook behoorlijk”, aldus Annemarie.

Burgemeester Margo Mulder, die vorig jaar al een pluim uitreikte aan Annemarie voor haar inzet, sprak vol lof over het initiatief. “Ik heb haar toen al gezegd dat het me leuk lijkt een keer langs te komen. De rustige tijd van het reces is een goed moment om langs te gaan”, zei de burgemeester. Ze was onder de indruk van Annemarie’s toewijding en de manier waarop de buurt elkaar ondersteunt. “Ik krijg er een warm gevoel van dat mensen in deze buurt gewoon andere mensen op een hele positieve manier willen helpen. Die pluim die ik daar heb mogen geven, die is meer dan verdiend.”