Ossendrecht

Burgemeester sluit woning Stenenhoef Ossendrecht na vondst hennepkwekerij

In een woning aan de Stenenhoef in Ossendrecht is een hennepplantage ontdekt. (Foto: Google StreetView)

Han Verbeem Han Verbeem

Burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht heeft dinsdag een woning gesloten aan de Stenenhoef in Ossendrecht. Onlangs heeft de politie daar een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen, zo laat Adriaansen weten. De woning blijft voor twee maanden verzegeld, toegang tot het pand is in deze periode niet mogelijk.

Inval

De kwekerij is ontmanteld tijdens een inval. Het ging om een gecoördineerde actie van wijkagenten, het Flexteam de Markiezaten, een specialistisch team van de politie, en de gemeente. Volgens de burgemeester leverde de inval een vondst op van de hennepkwekerij met 30 wietplanten.

Rust herstellen

De tijdelijke afsluiting van het pand volgens het zogeheten Damoclesbeleid wil Adriaansen “de bekendheid als drugsadres tenietdoen en de rust in de directe omgeving herstellen.” Daarbij is volgens de burgervader de “kortst mogelijke procedure” gevolgd om de woning snel te kunnen sluiten. Tegelijk zal het Openbaar Ministerie een strafprocedure opstarten tegen de verdachten. Volgens de gemeente gaat het om een particulier pand dat de eigenaar heeft verhuurd aan derden. Over verdachten en mogelijke aanhoudingen doet de gemeente geen uitspraak. “Dat is aan Justitie”, aldus een woordvoerder.

Optreden

De gemeente vindt het belangrijk op te treden tegen drugshandel om criminaliteit en overlast te bestrijden, benadrukt de burgemeester. “Meldingen van verdachte zaken zijn daarbij essentieel. We vragen aan al onze inwoners om verdachte zaken te blijven melden bij de politie.” Inwoners die verdachte zaken willen melden, kunnen dat ook vertrouwelijk doen via Meld Misdaad Anoniem doen. “Dit is een onafhankelijke organisatie waarbij uw anonimiteit gewaarborgd blijft.” Niet alleen druggerelateerde zaken kunnen hier gemeld worden, maar ook andere informatie over misdaad en criminaliteit kan hier worden doorgegeven.

  • Ruikt u onraad? Verdachte situaties kunt u zeven dagen per week telefonisch melden via 0800-7000. Ook online kunt u anoniem meldingen doen via: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.