Zundert

Buurtschap Schijf vol ongeloof na winst Corso: ‘Ik heb alleen maar lopen huilen’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

“Jullie mogen stoppen!” Deze magische woorden klonken zondagmiddag op de corsoboulevard toen de wagen van buurtschap Schijf langs de jury en de tribunes reed. Blijdschap, tranen: alle emoties komen los. Een dag later tijdens de tentoonstelling op het veilingterrein kunnen de leden van het buurtschap het nog steeds nauwelijks geloven.

“Wij zeiden echt tegen elkaar: moeten we nou stoppen? We hoorden eigenlijk helemaal niks toen we op de corosoboulevard kwamen. We waren er eigenlijk helemaal niet mee bezig en ineens mochten we stoppen”, vertelt een trotse bouwer met zijn zoontje aan zijn zijde.

Ik had echt zoiets van: huh? Wij?

Voorzitter Mariska van Nijnatten was al blij als ze überhaupt in de top tien terecht zouden komen. Ze heeft zichzelf al een aantal keer in de armen moeten knijpen om te kijken of het geen droom was. “Ik had echt zoiets van: huh? Wij?”

Kim Martens mocht dit jaar voor het eerst naast de wagen lopen. “Ik vond dit al een hele eer. Dat ik dan nu gelijk zo de eerste prijs mag meemaken is erg bijzonder.” Tijdens de legendarische woorden op de corsoboulevard liep Kim in eerste instantie ‘gewoon’ door. “Ik liep schijnbaar gewoon door, omdat ik het niet geloofde”, lacht ze.

Ik heb vanmorgen eerst televisie gekeken, om te kijken of het wel echt waar was.

Bij veel leden van het buurtschap is de eerste plaats nog steeds niet geland. “Ik heb vanmorgen eerst televisie gekeken, om te kijken of het wel echt waar was”, meent Kwet Martens. De fanatieke bouwer heeft tot in de late uurtjes de overwinning gevierd. “Op het gegeven moment was ik zo moe, dat ik het laatste uur van het feest even rustig buiten ben gaan zitten”, vertelt Kwet.

Voorzitter Mariska is trots op haar buurtschap. “We hadden het écht niet verwacht”, vertelt ze bescheiden. Ze denkt dat dat de blijdschap ook alleen maar groter maakt. “Ik heb alleen maar lopen huilen van blijdschap.”

Lees ook: Buurtschap Schijf wint bloemencorso Zundert 2024 met ‘De Beet’
Buurtschap Schijf eerste plaats bloemencorso Zundert 2024
Buurtschap Schijf wint het bloemencorso Zundert 2024.