Zundert

Buurtschap Schijf wint bloemencorso Zundert 2024 met ‘De Beet’

Raymon Mens Raymon Mens

Het bloemencorso in Zundert 2024 heeft een winnaar en het is Buurtschap Schijf. Hun wagen ‘De Beet’ is zondag verkozen tot de mooiste van allemaal.

“Dit is echt ongelooflijk,” zegt een blij lid van de groep tegen Omroep Brabant. “We hoopten op een plek in de top 10, maar dit is gewoon niet te geloven.” Rondom de wagen barstte het feest los. “Ik zei dat ik mijn schoen zou opeten als we zouden winnen, maar dat ga ik nu echt niet doen met die geur na een hele dag staan.”


Voor het programma Corso Update nam ZuidWest TV eerder een kijkje bij het bouwproces van de wagen van Buurtschap Schijf. Bekijk het complete verhaal achter ‘De Beet’ in onderstaande video.

Een oude nieuwe winnaar

Ontwerpers Sander van Hooijdonk en Jens Arnouts beleefden de overwinning vanuit het bootje boven op de wagen. “Daar bovenin zitten was al geweldig, maar dit is echt fantastisch,” vertelt Sander. Toen de winst zeker was, wilde hij zo snel mogelijk naar beneden. “Maar dat was nog niet zo makkelijk.”

Het winnende ontwerp lag al sinds 2017 in de la, vertelt Sander. “We hadden destijds twee ontwerpen, en deze hebben we laten liggen. We keken er jarenlang naar, en dit jaar voelden we dat het moment juist was. Dat bleek een goede keuze.”

In 2017 won Buurtschap Schijf voor het laatst de eerste prijs. Nu, zeven jaar later, pakken ze weer de hoofdprijs met het ontwerp dat toen bleef liggen.

Lees ook: Bijzondere vis vol bewegingen laat buurtschap Schijf door Zundert zwemmen