Bergen op Zoom

CDA/V-BoZ opnieuw in de bres voor veilige snelwegknooppunt Philip Morris: ‘Wij verlangen actie!’

Bij de beruchte 'bocht' van knooppunt Zoomland zijn regelmatig ongevallen. (foto: Christian Traets)

Han Verbeem Han Verbeem

De politieke alliantie CDA/V-BoZ in de Bergse gemeenteraad maakt zich al geruime tijd zorgen over de verkeerssituatie bij het snelwegknooppunt Zoomland, bij Philip Morris. De partij heeft daarom opnieuw vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders, omdat er nog steeds geen geld is vrijgemaakt om dit knooppunt veiliger te maken – schrijft raadsleden Sander Siebelink en Stefaan Verheugt. Zij willen aandringen op snelle actie van Rijkswaterstaat.

Het probleem zit volgens Siebelink vooral bij de weg van noord naar zuid, waar het verkeer richting Roosendaal en Bergen op Zoom/Antwerpen uit elkaar gaat. Automobilisten moeten hier van twee naar één rijstrook, en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. “Er wordt te hard gereden en mensen voegen pas op het laatste moment in”, merkt de alliantie op. Deze situatie leidt volgens Siebelink en Verheugt regelmatig tot bijna-ongelukken.

Teleurgesteld

CDA/V-BoZ is teleurgesteld dat Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur & Milieu dit probleem geen prioriteit geven. “Ondanks onze eerdere waarschuwingen gebeurt er niets”, aldus de briefschrijvers. Volgens hen is dit knooppunt belangrijk voor de economie, omdat Bergen op Zoom een verbinding vormt tussen Antwerpen, Zeeland en Rotterdam. “Ongelukken en files kunnen voor economische schade zorgen, maar dat lijkt niet door te dringen.”

Invoegstrook

De alliantie wil daarom dat het college opnieuw bij Rijkswaterstaat aandringt op actie. Ze vragen om betere borden boven de weg, zodat automobilisten eerder weten dat ze moeten invoegen. Ook willen ze dat de invoegstrook wordt aangepast, zodat het verkeer geleidelijker op één rijstrook komt. “Onze partij verlangt actie”, benadrukt de twee raadsleden.