Bergen op Zoom

CDA/V-BoZ wil aanpak vuurwerkoverlast Noordgeest: ‘Samen kijken naar oplossingen’

Vooral bij de Groenplaats ervaren omwonenden overlast, aldus CDA/V-BoZ. (Google StreetView)

Han Verbeem Han Verbeem

De Bergse raadsalliantie CDA/V-BoZ heeft de afgelopen weken veel signalen ontvangen van bewoners uit de wijk Noordgeest. Deze maken zich ernstig zorgen over de toenemende overlast, vooral door vuurwerk – schrijven raadslid Sander Siebelink (V-BoZ) en burgerlid Hilde Martens-van Gils (CDA) aan het college.

“Buurtbewoners zijn zo gefrustreerd dat ze bang zijn voor mogelijke geweldsincidenten”, aldus de briefschrijvers. “Deze overlast doet zich vooral voor rond de Groenplaats, vooral op momenten wanneer de basisscholen uitgaan. Het is zorgwekkend dat bewoners zich geïntimideerd voelen wanneer ze de jongeren aanspreken.”

Jongerenwerkers

Alliantie CDA/V-BoZ wil weten of deze overlast al bekend is bij de gemeente en de politie en of er al zicht is op de mogelijke daders. Ook vragen ze of er al is ingegrepen door de gemeente of de politie en, zo niet, wanneer dat zal gebeuren. Daarnaast wordt er gekeken naar de rol van jongerenwerkers en organisaties zoals Wijzijn. “Het is belangrijk dat we samen met deze organisaties werken aan oplossingen voor de jongeren en de buurt,” aldus Siebelink en Martens-van Gils. De raadsalliantie hoopt op een snel en duidelijk antwoord van het college om de situatie te verbeteren.