Roosendaal

Curator werkt aan doorstart jeugdzorgverlener Conaction

Personeel van Conaction

Herbert Kats Herbert Kats

Na het faillissement van de gespecialiseerde zorgverlener Conaction uit Roosendaal vergt het zeker nog enkele weken voordat een doorstart helemaal rond kan zijn.

Dat zegt curator Folkert Hiemstra over de voortgang, sinds enkele dagen geleden het doek viel. Hiemstra mikt op een doorstart van de activiteiten. De zorg waarvoor zich geen gegadigde aandient, zal bij verschillende aanbieders worden ondergebracht, laat hij weten.

Conaction richtte zich niet alleen op jongeren die moeilijk hun weg in de samenleving vinden, maar ondersteunt ook hun ouders. De organisatie had al langer financiële problemen. Een verbeterplan leverde niet het gewenste resultaat op. 

Negen gemeenten

Er waren 32 werknemers en Conaction leverde zorg voor ongeveer 130 cliënten. Die komen uit heel West-Brabant: Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen, Woensdrecht, Halderberge, Etten-Leur, Rucphen, Moerdijk en Zundert.  

Met deze negen gemeenten voert de curator overleg over een mogelijke doorstart, al dan niet via andere partijen. Die hadden geen zorgen over de kwaliteit van de geleverde zorg, maar vrezen nu wel dat die duurder zal worden. 

Belangstellende

Voor zeventig jongeren die via de dagopvang bij Don Bosco hulp en ondersteuning krijgen heeft zich volgens de curator al een concrete belangstellende gemeld. “Het kan zijn dat de rest niet bij één partij kan worden ondergebracht”, zegt Hiemstra. Aan een exacte voorspelling hoelang dat proces nog gaat duren waagt hij zich niet. “Het belangrijkste is nu dat het zorgvuldig gebeurt.” 

Oprichter en directeur Michiel Driessen van Conaction geldt als een ervaren en veelzijdig bestuurder. Hij was niet bereikbaar voor commentaar.