Bergen op Zoom

Ruim 100 muzikanten bij Dagboek van een Muzikant

Maarten Stalpers

Maarten Stalpers

Herbert Kats Herbert Kats

De Bergse beroepsmuzikant Maarten Stalpers geeft zondag 3 november een grote muzikale show in Theater De Maagd. Deze muzikale alleskunner wordt bij Dagboek van een Muzikant ondersteund door vele vakgenoten.

Ruim honderd Bergse collega’s alsmede nationale (beroeps)muzikanten hebben hun medewerking toegezegd. De voorstelling in het Bergse theater is ter gelegenheid van Stalpers’ 45 jaar lange muziekcarrière, het 30 jarig bestaan van zijn muziekstudio plus het feit dat de muzikant de 65-jarige leeftijd aantikt.

De show biedt een wandeling door een jarenlange muziekgeschiedenis, met veel herkenbare stukken. Tijdens de voorstelling komen uiteenlopende genres aan bod: van populair,- vastenavend,- klassiek ,- jazz,- tot en met wereldmuziek.

Maarten Stalpers kreeg een opleiding voor klassieke én geïmproviseerde muziek klarinet en saxofoon aan het Brabants Conservatorium. Hij studeerde daar twee maal cum laude af. Jazzband, straatorkest of popcombo, Maarten draaide er zijn hand niet voor om.

Ook trad hij op met het Belgische Clarinet Choir, onder leiding van de befaamde klarinettist en dirigent Walter Boeykens. Met het klarinetkwartet Clarte Noir deed hij de Nederlandse theaters aan. De afgelopen drie jaar toerde Stalpers met het theaterprogramma Gilbert Becaud ontmoet…., gebaseerd op de chansons van de fameuze Franse zanger.