Roosendaal

Dit jaar geen Festival Op de grens, wel een side-event

De voorstelling ‘Le coeur libre’ tijdens Festival op de grens 2021

De voorstelling ‘Le coeur libre’ tijdens Festival op de grens 2021 | Foto: Wilfred van Tilburg

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Festival Op de grens gaat niet door dit jaar. Dat komt doordat de organisatie na overleg met de gemeente uit is gekomen op een nieuw vast weekend in de evenementenkalender. Volgend jaar vindt het festival plaats op 13, 14 en 15 juni 2025. Wel is er dit jaar op 14 september een side-event in samenwerking met het Wapen van Roosendaal: Wapenlicious.

Al een aantal jaren wordt Festival Op de grens het weekend na de Roosendaalse kermis georganiseerd. “En datzelfde weekend is het ook altijd monumentenweekend”, vertelt festivalorganisator Merijn Backx. Een drukke periode dus voor de Roosendalers. “We hadden het er al eens eerder over gehad om het festival naar het voorjaar te verplaatsen. Dat is nu in samenspraak met de gemeente en Horeca Oude Markt ook gebeurd.”

Wapenlicious

Maar omdat vorig jaar al wel een save the date is uitgestuurd voor het tweede weekend van september, en omdat Op de grens dit jaar niet helemaal stil wil blijven, komt er 14 september een side-event. “Dat doen we voor onze vrijwilligers en bezoekers”, vervolgt de organisator. Wapenlicious, zoals het evenement heet, organiseert Op de grens samen met Maaike Mathijssen van café Het Wapen.

Mathijssen had het idee van een theaterdiner of podiumdiner al langer. “Zij verzorgt het eten en de horeca”, legt Backx uit. “En wij voor het programma op het podium.” Het uitgangspunt van Wapenlicious is ook hetzelfde als Festival Op de grens. “Namelijk de ontwikkeling van jonge en/of beginnende talenten uit Roosendaal en omgeving.” Meer informatie over Wapenlicious vind je hier.

Festival Op de grens is een theaterfestival. Tijdens het evenement is de Roosendaalse binnenstad gevuld met eten, drinken, muziek, dans en theater.