Halsteren

Dolle pret tijdens Kindervakantiespel in Halsteren: ‘Mijn ouders hebben nu even rust’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Voor de 52e keer vindt het Kindervakantiespel plaats in Halsteren. Tijdens de laatste week van de zomervakantie worden de kinderen flink vermaakt. Zo worden er spelletjes en activiteiten gedaan en vindt er zelfs een uitje plaats naar attractiepark Toverland.

De kinderen zijn vol enthousiasme aan het spelen op Fort de Roovere. Onder toeziend oog van de begeleiders én ridder Dani maken de kinderen veel plezier. “Ieder jaar kiezen we een leuk thema uit. Dit jaar is dat het thema ridders en prinsessen”, legt Paul Schut van de organisatie uit. Heel de week draait het om Dani. Hij wil graag ridder worden, maar kan dit niet zonder hulp van de kinderen. “Aan het einde van de week zal het riddertoernooi plaatsvinden, waarin hij zich kan kronen tot ware ridder.”

Schut vindt het belangrijk dat tijdens het Kindervakantiespel een kind, kind kan zijn. Het plezier staat voorop en iedereen mag meedoen. “We vinden het belangrijk dat kinderen elkaar ontmoeten en niet alleen maar bezig zijn met hun telefoon of gameconsole.”

Programma

De week staat in het teken van verschillende activiteiten. Maandag tijdens de warmste dag van het jaar werd er vooral veel met water gespeeld. Tijdens de spellendag op Fort de Roovere blikt Schut ook vooruit. “Woensdag rijden we met twee bussen richting Sevenum, dan gaan we met z’n allen naar Toverland.” De twaalfjarige Thijmen kijkt uit naar dit uitje en kan niet wachten tot hij met zijn vrienden in de achtbanen van het pretpark zit. “Ik heb er ongelooflijk veel zin in!”

Spannend

Fay (6) is voor de eerste keer aanwezig tijdens het vijfdaagse evenement, maar vindt het nog wel een beetje spannend. Ze vindt steun bij vriendinnetje Kiara. “We zitten samen in het groepje. Dat vind ik wel erg fijn, want nu vind ik het minder spannend.”

Voor de achtjarige Pip is het wat minder spannend. Zij bezoekt het kindervakantiespel al voor de vijfde keer. “Ik vind het leuk om hier lekker met vriendinnen te spelen, bovendien hebben mijn ouders dan ook even een week rust”, lacht ze. De afgelopen dagen heeft ze al heel wat nieuwe vrienden gemaakt. “Ik ben vandaag het enige meisje in de groep, maar dat vind ik niet erg hoor.”

Lees ook: Jeugdland Etten-Leur levert lachende kinderen en enthousiaste vrijwilligers op