Bergen op Zoom

Drie auto’s in beslag genomen na asociaal rijgedrag bij trouwstoet in Bergen op Zoom

Foto: Shutterstock

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op zondag 15 september heeft de politie in Bergen op Zoom drie auto’s in beslag genomen die deelnamen aan een trouwstoet, wegens asociaal rijgedrag. Rond 16.00 uur ontdekte een agent, die in zijn vrije tijd over de A4 reed, een groep van ongeveer tien auto’s die gevaarlijk en onverantwoordelijk reed. De voertuigen reden onder andere over doorgetrokken lijnen, haalden rechts in en maakten gebruik van de vluchtstrook.

De agent alarmeerde zijn collega’s, die vervolgens de auto’s konden tegenhouden door de Saturnuslaan in Bergen op Zoom af te sluiten. Bij aankomst bleek het te gaan om een trouwstoet, waarbij het bruidspaar zich in een van de betrokken voertuigen bevond.

Conflict met agenten

Bij de controle ontstond een conflict tussen de agenten en het trouwgezelschap. Enkele aanwezigen gedroegen zich provocerend door blikjes drinken op straat leeg te gooien en harde muziek te draaien. Toen de agenten probeerden de auto’s in beslag te nemen, bleken de sleutels niet aanwezig.

Uiteindelijk werden drie huurauto’s met Duitse kentekens, waaronder die van de bruidegom, in beslag genomen. In totaal werden acht bekeuringen uitgeschreven voor de verkeersovertredingen.