West-Brabant

Drie gewonden bij ongeluk op A58, rijden onder invloed wordt verdacht

Emma Janvier Emma Janvier

De A58 is in de richting Bergen op Zoom is urenlang afgesloten geweest. Dat kwam nadat dinsdagnacht rond 04.00 uur drie personen gewond raakten bij een ongeval, waarbij twee voertuigen betrokken waren. Een verdachte (24) is opgepakt voor rijden onder invloed.

Alle slachtoffers zaten in dezelfde auto. Het gaat om drie mannen van 56, 54 en 30 jaar uit de gemeente Woensdrecht. De bijrijder raakte zwaargewond en moest onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis. Ook de andere twee mannen werden in een ambulance worden afgevoerd.

Op X doet de politie een oproep naar getuigen van ‘bijzonder rijgedrag’ van een betrokken zwarte Tesla. De politie ziet deze auto als veroorzaker van het ongeluk nadat hij de andere auto raakte. Deze belandde in de berm tegen een boom. De twee inzittenden van de Tesla bleven ongedeerd.

Bij de eerste melding was nog sprake van een brand. Dat bleek niet het geval. Meerdere hulpdiensten werden gealarmeerd, waaronder de brandweer en een traumahelikopter. De verdachte Tesla bestuurder is opgepakt voor verdenking van rijden onder invloed en wordt op dit moment door middel van een bloedproef onderzocht.