Roosendaal

Enorme brand verwoest autobedrijf en tientallen auto’s

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Autobedrijf Stifan aan de Jan Frederik Vlekkestraat in Roosendaal is woensdagochtend compleet verwoest door een enorme brand. In en rond het bedrijf stonden tientallen auto’s. Deze zijn ook in vlammen opgegaan.

De brand brak rond 4.00 uur woensdagochtend uit. “Er was toen eigenlijk al geen redden meet aan”, vertelt Officier van Dienst, Marco van Eijkeren. “En aan de achterzijde van het pand waren al auto’s mee aan het branden.” Hoeveel auto’s er uiteindelijk zijn verwoest is nog niet bekend. “Maar dat zijn er zeker tussen de 50 tot 100. Een behoorlijk aantal.”

Rookontwikkeling

Al snel schaalde de brandweer op naar zeer grote brand. Er kwamen onder andere vier blusvoertuigen, waterwagens, een schuimblusvoertuig en een hoogwerker ter plaatse. “Een flinke operatie met minimaal 50 brandweerlieden. We hebben eigenlijk vooral de omliggende panden beschermd”, vervolgt Van Eijkeren. Er was veel rookontwikkeling, en door de harde wind verspreidde deze wind zich snel en ver. Dat zorgde niet direct voor gevaar, maar wel voor overlast.

Rond 6.00 uur meldde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant dat de brand onder controle is. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De politie beschouwt het momenteel als een plaats delict, omdat het nog niet duidelijk is wat er is gebeurd en brandstichting dus één van de mogelijke oorzaken kan zijn. Dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen, laat een woordvoerder van de politie weten.

(foto: Jeroen Stuve, Christian Traets Fotografie)
(foto: Jeroen Stuve, Christian Traets Fotografie)
Veel auto’s zijn volledig uitgebrand (foto: Vincent Krijtenburg/ZuidWest Update)
Veel auto’s zijn volledig uitgebrand (foto: Vincent Krijtenburg/ZuidWest Update)
De brandweer is nog een aantal uren bezig geweest met nablussen (foto: Vincent Krijtenburg/ZuidWest Update)