Oudenbosch

Feestelijke heropening na verbouwing Curio Prinsentuin Oudenbosch

Rick Minnebach Rick Minnebach

Na twee jaar verbouwen is Curio Prinsentuin Oudenbosch klaar om haar 750 leerlingen op te vangen in de nieuwe lokalen, gymzalen en nieuwe aula. Onder luid applaus werd dinsdagmiddag de vernieuwde aula getoond aan het publiek, en kregen de bezoekers rondleidingen van de leerlingen zelf.  

“Curio Prinsentuin was een school met ongeveer 350 leerlingen”, vertelt onderwijsmanager Michel van Loon in de gloednieuwe kantine. “Naar verhouding was het toen al een relatief kleine kantine. En in de afgelopen twee jaar is de school gegroeid naar 700 leerlingen. Dat betekent dat je extra ruimte nodig hebt. Normaal ken je een school met plekken, stoelen en banken in rijtjes. Nu hebben we een dynamisch omgeving waarin kinderen met tweeën, maar ook in groepjes, hun eigen plek zoeken.”

Bestuursvoorzitter van Curio, Rob Neutelings, kijkt voldaan naar het eindresultaat. “Ik ben enorm trots op de school zoals die er nu uitziet. Dit is een VMBO school met een groen profiel. Dat betekent dat leerlingen vertrouwd worden gemaakt met groene beroepen zoals bloemschikken, maar ook met de agrarische sector. We hebben hele mooie praktijklokalen en we hebben nu eigen gymzalen. Onze leerlingen hoeven niet meer te fietsen naar de gymzalen, maar kunnen nu gewoon lopend.”

Extra ruimte

De extra ruimte die nodig was is bijgebouwd: de school heeft met acht praktijklokalen een verdubbeling, er zijn extra gymzalen bijgebouwd waaronder een fitnessruimte en de aula is groter gemaakt. Naast uitbreidingen zit er ook een groen randje aan de verbouwing. “We zijn een groene school en we hebben ook letterlijk een groen dak nu. Dat betekent dat hierdoor het klimaat binnen ook beter is. In de winter krijg je er meer warmte van en in de zomer helpt het met koelen van het gebouw”, aldus onderwijsmanager Van Loon.

Tijdens de verbouwing zijn er wel enkele obstakels op het pad gekomen, want de school bleef open. “Een groot compliment aan onze leerlingen en docenten, vertelt Neutelings. “Ze hebben veel overlast daarvan gehad. Maar ik heb net een paar mensen gesproken: zij vonden de overlast vervelend, maar het terugkrijgen van zo’n mooie school was het allemaal waard.”