Klundert

Flinke metamorfose voor Stenen Poppen in Klundert, werkzaamheden gestart

werkzaamheden stenen poppen klundert

De werkzaamheden aan de Stenen Poppen in Klundert zijn begonnen (foto: gemeente Moerdijk)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De werkzaamheden aan de Stenen Poppen in Klundert zijn begonnen. Het gebied krijgt een flinke opknapbeurt, waardoor het aantrekkelijker moet worden voor bezoekers.

De afgelopen dagen zijn de eerste werkzaamheden van de metamorfose gestart. De Stenen Poppen is een dam die in 1583 is gebouwd. Op de dam staan twee stenen poppen, ook wel monniken. Daardoor was het heel moeilijk om de gracht over te kunnen steken. “Door de werkzaamheden wordt het vestingwerk met de monniken beter zichtbaar in het Klunderts landschap”, vertelt wethouder Danny Dingemans. “En ook aantrekkelijker voor bezoekers.”

Tijdens de eerste werkzaamheden is het terrein klaargemaakt voor de opknapbeurt. Zo zijn bestaande paden waar nodig verwijderd, en ook het grasland is gemaaid en gefreesd. Deze week zijn keermuren voor de uitkijksteiger geplaatst, en de bomen die er staan worden geknot.

Na de voorbereidende werkzaamheden worden eventuele nieuwe paden aangelegd en een steiger. Ook worden er nieuwe bomen geplant, wordt het terrein ingezaaid en komen er picknickbankjes, een fietsenstalling en informatieborden. Al met al zullen de werkzaamheden zo’n twee maanden duren.

werkzaamheden stenen poppen klundert
De afgelopen dagen zijn de voorbereidingen getroffen voor de werkzaamheden (foto: gemeente Moerdijk)
Lees ook: Klundert krijgt metamorfose: vernieuwd centrum, extra huizen en opknapbeurt rondom Stenen Poppen