Bergen op Zoom

GBWP wil verkeersluwe Van Heelulaan: ‘Veiligheid moskeebezoekers en omwonenden voorop’

De Van Helulaan met de kruising Rigelstraat, rechts de Ulu-moskee.

Han Verbeem Han Verbeem

De verkeersveiligheid op de Van Heelulaan, vooral ter hoogte van het kruispunt met de Rigelstraat, blijft een groeiende zorg voor de Bergse raadspartij GBWP. Raadslid Alperen Yilmaz heeft bij het college zijn bezorgdheid geuit over de aanhoudende problemen en roept op tot dringende maatregelen.

“In woonwijken zijn straten geen racebanen,” stelt Yilmaz in schriftelijke vragen aan het College van B&W. “Ondanks de verkeersdrempel op deze locatie, blijft de snelheid van automobilisten te hoog, wat leidt tot gevaarlijke situaties.”

Verkeersader

De Van Heelulaan fungeert als drukke verkeersader, vooral door de nabijheid van de Ulu Moskee en winkelcentrum Zonneplein. In het weekend zijn er vaak meer dan 300 kinderen aanwezig bij de Turkse moskee, wat de risico’s voor voetgangers, en met name voor kwetsbare groepen zoals ouderen en kinderen, vergroot.

Veiligheid moskeebezoekers

Yilmaz dringt bij het Bergse college aan op actie: “We kunnen niet langer wachten. De verkeersveiligheid voor bezoekers van de Ulu Moskee moet voorop staan.” Hij vraagt het college van burgemeester en wethouders om de situatie te onderzoeken en aanvullende verkeersremmende maatregelen te treffen.

Niet effectief

In zijn brief vraagt hij of het college op de hoogte is van de snelheidsproblemen op de Van Heelulaan en welke verkeersremmende maatregelen eerder zijn genomen, en waarom deze nu niet effectief blijken te zijn. Daarnaast vraagt hij of het college bereid is om extra verkeersdrempels, markeringen of waarschuwingsborden aan te brengen. Yilmaz vraagt ook naar de handhaving van de huidige snelheidslimiet en de mogelijkheid van extra controles, evenals naar de mogelijkheden om op korte termijn de verkeersveiligheid te verbeteren.