‘Geen thuiszorg in de avond als er geen beveiliging is ingeschakeld’
Thuiszorg. Foto: Nationale Beeldbank
In de Roosendaalse wijken Kalsdonk en Burgerhout leveren thuiszorginstanties geen zorg meer na zeven uur ’s avonds. En als thuiszorgmedewerkers wel na die tijd langsgaan bij hun cliënten gebeurt dat onder het toeziend oog van een beveiligingsbedrijf. Op die manier waarborgen ze de veiligheid van het personeel. Dat schrijft de VLP-fractie aan het college. De fractie ontving berichten hierover van inwoners.
Volgens Wilbert Brouwers, raadslid voor de VLP, is zijn fractie erg geschrokken van deze berichten. Er is veel bezorgdheid over wat er gebeurt in de flats, waar criminaliteit, overlast en ongewenst gedrag plaatsvindt. “Ook vanuit de omgeving van deze flats bereiken ons al berichten dat zij overlast ervaren en zien”, schrijft Brouwers. “Een veel gehoorde klacht gaat over de toewijzing door woningcorporaties van woningen of flats aan personen van divers pluimage.”
Ouderen moeten zorgeloos kunnen genieten van hun oude dag
In Roosendaal bieden verschillende thuiszorginstanties hulp aan mensen die thuiszorg nodig hebben vanwege ouderdom of lichamelijke problemen in de avonduren. Brouwers vindt het triest dat ouderen zich onveilig voelen en geen thuiszorg krijgen na zeven uur, terwijl zij juist zorgeloos zouden moeten kunnen genieten van hun oude dag.
Overlast stoppen
In zijn schrijven vraagt hij of het college weet dat thuiszorg in de avonduren niet of alleen met behulp van een beveiligingsbedrijf wordt verleend in deze twee wijken in Roosendaal. “Wat vindt u als college er eigenlijk van dat mensen niet meer kunnen genieten van hun oude dag?”, schrijft hij. Om vervolgens te vragen welke mogelijkheden het college ziet om de overlast te stoppen.
Brouwers wil ook weten of het college de overlast herkent zoals die door inwoners is beschreven aan de fractie van zijn partij. “Gaat u in gesprek met woningcorporaties over de overlast in een aantal wijken als gevolg van het toewijzen van nieuwe bewoners in diverse flats?”, schrijft hij. Tot slot vraagt hij of er überhaupt contact is met de woningcorporaties over het toewijzingsbeleid.
Lees ook: ‘Thuiszorgmedewerkers werken met veel plezier in Roosendaalse wijken’