Bergen op Zoom

Gelukkig: meneer Gerrit van basisschool De Kreek is gevonden

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Nog maar een paar dagen tot de scholen weer beginnen, maar de juffen en meesters van basisschool De Kreek in Bergen op Zoom waren even bang dat de school gesloten moest blijven. De directeur van de school, meneer Gerrit, was namelijk de hele zomervakantie kwijt. Althans, dat dachten de leerlingen van de school.

Meesters, juffen, oud-leerlingen en ouders hebben over de hele wereld gezocht naar meneer Gerrit. Er is gezocht in de Alpen, Turkije, de dierentuin en zelfs in de ruimte. De directeur zou op de allerlaatste schooldag van het vorige schooljaar verdwenen zijn. “Normaal nemen we dan altijd afscheid van elkaar en van de kinderen”, vertelt mede-directeur Mandy Oerlemans. “Maar hij kwam die dag niet opdagen. Dat was wel gek natuurlijk.”

Door middel van filmpjes op de sociale media van de school, zijn de leerlingen en hun ouders de hele zomervakantie op de hoogte gehouden van de zoektocht. “Daardoor zijn de kinderen zelf ook mee gaan zoeken”, vertelt juf Vera Salamink. “Eén iemand dacht meneer Gerrit in de Efteling gezien te hebben. Maar dat bleek Holle Bolle Gijs te zijn.”

Na een laatste ultieme zoektocht door de school – samen met ZuidWest Update – wordt meneer Gerrit dan eindelijk gevonden: in de kruipruimte van de school. “Ik ben al zes weken in de school aan het klussen”, verklaart hij. En dat was niet zomaar. “Eind september opent Kibeo een babyopvang in ons gebouw!”

Ontploft

De stunt is dus eigenlijk een aankondiging van de uitbreiding van de school. “Maar het is ook een manier om gedurende de vakantie contact te houden met de kinderen, en met elkaar”, licht juf Lieke Grauwmans toe. Eigenlijk heeft de school ieder jaar wel een soortgelijke actie als deze. Maar die van dit jaar is wel ontploft. “Het was eigenlijk de bedoeling dat we foto’s zouden plaatsen. Maar al snel werd de lat steeds hoger gelegd, en werden het filmpjes.”

Meneer Gerrit, ook wel Gerrit Coldeweijer, is meer dan trots op ‘zijn’ mensen. “Dit moet je als team ook maar willen om te doen tijdens je zomervakantie. Daar kan ik alleen maar vol lof over spreken.” En een opluchting voor de kinderen: want de school kan maandag dus gewoon open!