Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom organiseert opruimactie voor achtergelaten fietsen

achtergelaten fietsen worden meegenomen

Foto's: Wethouder Hans Peter Verroen (LinkedIn)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Vandaag heeft de Gemeente Bergen op Zoom opnieuw een opruimactie gehouden om verwaarloosde fietsen uit de stad te verwijderen. Achtergelaten rijwielen worden in grote aantallen aangetroffen en dat zorgt voor hinder in de openbare ruimte.

De afdeling handhaving van de gemeente ruimt af en toe deze fietsen op, meldt wethouder Hans Peter Verroen op LinkedIn. “Goed dat onze medewerkers handhaving hierop periodiek actie zetten”, schrijft hij.

De meegenomen fietsen worden op een gemeentelijk terrein opgeslagen. Conform de wetgeving worden de fietsen daar 13 weken bewaard. Gedurende deze periode kunnen eigenaren een fiets terugkrijgen, mits ze bewijs overleggen dat het daadwerkelijk om hun bezit gaat.

Duurzame oplossing

Fietsen die na deze periode niet zijn opgehaald, worden op een duurzame manier verwerkt. Via samenwerkingen met organisaties zoals Curio en de Kringloper worden de fietsen gerepareerd en voor een gering bedrag verkocht. Dit initiatief draagt bij aan een schoner straatbeeld en een circulaire economie, meldt bestuurder Verroen.