Klundert

Gemeente Moerdijk onderzoekt mogelijkheden woningbouw Klundert en Langeweg

Foto: © Nationale Beeldbank

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Meer betaalbare woningen in Klundert en Langeweg. Dat is wat de gemeente Moerdijk graag wil. Daarom ondertekent het college van burgemeester en wethouders binnenkort twee intentieovereenkomsten met Woonkwartier. Om vervolgens de haalbaarheid naar woningbouw in de twee kernen te onderzoeken.

De gemeente heeft in beide kernen een potentiële bouwlocatie op het oog. In Klundert gaat het om de locatie van de voormalige Coconschool en in Langeweg om de locatie van de voormalige Mariaschool. De twee projecten zijn inmiddels zo ver uitgewerkt, dat de intentieovereenkomst gesloten kan worden.

Het ondertekenen van de overeenkomst houdt in dat de gemeente de ruimtelijke, financiële en maatschappelijke haalbaarheid van de projecten gaat onderzoeken. Is de uitkomst hiervan positief, dan kan er een besluit genomen worden over de realisatie. Dat betekent dus ook dat het nu nog niet mogelijk is om al in te schrijven voor een woning.

Betaalbare woningen

Wethouder Danny Dingemans erkent dat de vraag naar betaalbare woningen groot is. “Omdat de scholenlocaties in het bezit zijn van de gemeente, kunnen we zorgen dat de woningen voor veel doelgroepen bereikbaar zijn”, zegt hij. Het is daardoor de bedoeling dat er 23 sociale huurappartementen in Klundert komen.

In Langeweg gaat het om zes grondgebonden sociale huurwoningen en zes grondgebonden sociale koopwoningen (starterswoningen). Bij deze koopwoningen geldt er een verplichting dat de starters de woningen bij een verhuizing terug verkopen aan Woonkwartier. Op die manier blijft de woning beschikbaar voor starters op de woningmarkt.

Mochten er geen bezwarenprocedures volgen, dan zouden de woningen over drie tot vier jaar gebouwd kunnen zijn.