Rijsbergen

Gemeente Zundert houdt regie over herontwikkeling Fort Oranje

Fort Oranje Rijsbergen

Foto: gemeente Zundert

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De gemeente Zundert doet er alles aan om de regie te houden op de voormalige camping Fort Oranje. Sinds 28 juni is de gemeente eigenaar van de gronden van de voormalige camping. De vervolgstap is het terrein herontwikkelingen. Maar nu heeft de gemeente een tussenstap genomen.

Om de regie op het terrein te behouden én versterken, heeft de gemeente sinds 6 augustus voorkeursrecht gevestigd op de zeven kadastrale percelen van het terrein. Dat betekent dat de gemeente in de toekomst bij een eventuele verkoop van één of meerdere percelen, als eerste recht heeft van koop. Dus als de gronden straks verkocht zijn aan een nieuwe eigenaar, en diegene wil later een perceel verkopen, dan heeft de gemeente de eerste keuze.

Zo’n voorkeursrecht krijg je niet zomaar. Dat moet namelijk aangevraagd worden met een concrete juridische onderbouwing. Er is voor gekozen om het voorkeursrecht te houden op de huidige bestemming: recreatie. De gemeente zet hierbij in op hoogwaardige recreatiemogelijkheden. Maar, geeft de gemeente aan: “De gemeente Zundert staat nog altijd open voor iedere toekomstige ontwikkeling, zoals ook steeds is benoemd.”

De gemeente doet dit niet zomaar. “We willen voorkomen dat het terrein wederom vervalt in toestand ten tijde van de camping Fort Oranje”, laat burgemeester Joyce Vermue weten. “We hebben de camping in 2017 immers niet voor niets gesloten.”

Lees ook: Onbekende koper van Fort Oranje blijkt gemeente Zundert