Zundert

Gepetto komt uit de tent: ‘Heel de nacht doorgewerkt om hem af te krijgen’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Heel de nacht hebben de bouwers van buurtschap Tiggelaar aan hun wagen doorgewerkt. Zelfs net voor dat de wagen de tent uit rijdt worden de laatste handelingen nog verricht. Onder luidt applaus van de mensen uit de buurt pronkt de wagen in het ochtendlicht.

“Ik heb vannacht anderhalf uur geslapen”, vertelt voorzitter Jeanou Chantrel. Het was voor het buurtschap nog even spannend of de wagen helemaal af zou komen. “Er zijn vannacht nog wel wat oproepjes gedaan in de groepsapp met de vraag wie nog even kon komen helpen”, lacht de voorzitter. Er zijn heel wat bouwers die heel de nacht zijn doorgegaan om de wagen af te krijgen.  “Uiteindelijk is het toch allemaal goed gekomen.”

Meer en meer komt de wagen uit de steigers. “Dit is het moment waar je het allemaal voor doet”, vertelt Joep Mensen. Hij is de verantwoordelijke persoon op corsodag zelf. Hij zorgt ervoor dat alles veilig verloop. Nadat het veiligheidsoverleg is geweest, is het tijd om naar buiten te gaan. De duwers kruipen onder de wagen en nadat Joep het teken heeft gegeven komt de Gepettowagen in beweging.

Als de wagen naar buiten rijdt, blijft het even stil. De buurtbewoners lijken onder de indruk. Hier en daar houden de mensen elkaar trots vast. Vervolgens volgt er een luid applaus. “Het is fijn dat hij heel en veilig uit de tent gekomen is. Ik denk persoonlijk dat de wagen best wel goed is gelukt”, aldus Joep.

Reacties

Als iedereen de wagen goed bekeken heeft, verzamelen alle leden van het buurtschap zich voor de groepsfoto. Onder luidt gejuich wordt deze foto gemaakt.

De wagen valt ontzettend goed bij de buurtbewoners. Woorden als fantastisch en trots worden vaak gebruikt. “Het is écht een kippenvel moment. Alles werkt gelukkig, dit is een mooi moment”, vertelt een bouwer. Een buurtbewoner die zelf niet heeft meegebouwd is trots op zijn buurtschap. “Ontzettend gaaf om te zien wat deze grote groep voor elkaar krijgt.” Voor sommigen zat er ook flink wat spanning. Doordat ze iet wat uitliepen met de bouw konden de bewegingen pas later worden getest. “Dat is wel even een spannend moment.”

Meer zien of horen over Corso Zundert? Deze hele week brengen ZuidWest Update en ZuidWest TV het corso bij je thuis. Volg onze website voor uitgebreide reportages en verhalen over de mensen achter het corso en de buurtschappen. Van donderdag tot en met zondag zendt ZuidWest TV Corso Update uit. Ook is op corso zondag het corso live te volgen via ZuidWest TV.