Bergen op Zoom

Grote uitslaande brand in schuur aan de Koepel, veel rook en hinder

brand koepel Bergen op Zoom

Foto: Christian Traets Fotografie

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Vrijdagavond is een grote brand uitgebroken in een schuur aan de Koepel. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling, terwijl de vlammen aan alle kanten uit het gebouw sloegen. Brandweerkorpsen uit de hele regio werden ingezet om het vuur te bestrijden. Door de omvang van de brand werden verschillende wegen, waaronder de Randweg, Halsterseweg en Ringersweg, afgesloten voor verkeer.

De melding van de brand kwam rond 22:00 uur binnen. De loods waar het vuur ontstond, heeft een dak van asbestplaten, dat deels is ingestort. Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant ontstond er veel rook en vliegvuur, wat extra gevaar voor de omgeving met zich meebracht. Een ambulanceteam stond paraat voor eventuele hulpverlening.

Grote brand

De brandweer schaalde op naar ‘grote brand’ en was met meerdere voertuigen aanwezig om het vuur te bestrijden. Vanwege de rookontwikkeling werd omwonenden aangeraden ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. Ook verkeer op de Randweg West kon hinder ondervinden door de rook en het vliegvuur.

Oorzaak onbekend

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Rond 23:00 uur had de brandweer het vuur onder controle, maar het sein ‘brand meester’ kon nog niet worden gegeven, aldus Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Update, 7 september 15.17 uur: Bij de brand is asbest vrijgekomen. Op een speciaal hiervoor aangemaakte pagina op de website van de gemeente wordt hierover nadere informatie verstrekt.