Hamburgers van De Stadsburger uitgeroepen tot de beste van Brabant
Al zeven jaar zit bistrorestaurant De Stadsburger aan de Zuivelstraat in de Bergse binnenstad. Per toeval kwam eigenaar Ad Gladdines erachter dat zijn restaurant door Tripadvisor is uitgeroepen tot een Travellers’ Choice. Dat betekent dat het restaurant tot de 10 procent beste locaties wereldwijd op de reisapp behoort. Voor Ad een groot compliment, maar hij zal er niet snel mee pronken.
“Een gast zei ineens: weet je dat jij op één staat met de lekkerste burgers van Brabant?”, begint de horeca-eigenaar lachend. “Toen we het gingen opzoeken zagen we inderdaad dat we op één stonden. We zijn bescheiden, maar er ook super trots op. Kleine succesjes mogen best gevierd worden.” Daardoor had het restaurant donderdag een actie waarbij de tweede burger gratis was. Hiervoor hadden alleen Het Wolthuis en Restaurant 1397 in Bergen op Zoom een Travellers’ Choice.
Kleine succesjes mogen best gevierd worden.
De key naar succes is volgens Ad het totaalplaatje. “Het is meer dan alleen maar de hamburgers. Een groot onderdeel is bijvoorbeeld ook de sfeer en vriendelijk personeel.” Toch heeft hij een filosofie voor zijn restaurant. “We hebben zóveel producten op onze kaart staan, dat mensen soms keuzestress krijgen Dat vind ik altijd prachtig. Als het dan goed bevalt zeggen ze: volgende keer komen we terug en dan proberen we een andere.”
Onder de twintig verschillende burgers die op de menukaart staan is de Stadsburger het populairste. “Van huis uit heb ik altijd geleerd dat de kwaliteit goed moet zijn”, vervolgt de ondernemer. “De burgers worden gebakken op de bakplaat en de verse broodjes komen uit de oven.” Ook krijgt het restaurant vaak complimenten over het personeel. “Dat vind ik ook belangrijk: een goede werksfeer, daar hebben de gasten ook baat bij.”
Zichtbaarheid
Door de goede zichtbaarheid van De Stadsburger op Tripadvisor merkt Ad dat het steeds drukker wordt, ook met toeristen. “We kunnen best wel wat aan, maar vol is vol. Het klinkt misschien een beetje arrogant, maar ieder weekend zitten we vol. Ik zie zelfs al reserveringen binnenkomen voor april.” De eerste verdieping van het pand is vorig jaar verbouwd, waardoor er extra zitplaatsen en een bar bij zijn gekomen.
Er komen zelfs reserveringen voor april binnen.
Voor veranderingen bij het restaurant hoeft niemand zich ieder geval druk te maken. “We gaan gewoon op dezelfde manier door als dat we altijd hebben gedaan. Elke dag weer opnieuw kwaliteit leveren. Dat is het plan”, aldus Ad.