Tholen

Helft Thoolse koopwoningen onvoldoende geïsoleerd, 1.850 euro subsidie per woning voor verbetering

Foto: Erik McLean via Unsplash

Han Verbeem Han Verbeem

Bijna de helft van alle koopwoningen in de gemeente Tholen, zo’n 5.500 woningen, is matig tot slecht geïsoleerd. Daarom kunnen huiseigenaren subsidie aanvragen voor woningverbetering, via het Zeeuws Isolatieprogramma (ZIP). Per Thoolse woning is maximaal 1.850 euro beschikbaar voor de isolatie, zegt wethouder Peter Hoek.

Audio: “Isolatiesubsidie is belangrijk steuntje in de rug voor woningbezitters”, aldus wethouder Peter Hoek.

De subsidie is bedoeld voor woningen met energielabel D, E, F of G, of voor woningen met twee slecht geïsoleerde bouwdelen, zoals daken en muren. Huiseigenaren kunnen de subsidie gebruiken voor isolatieglas en het isoleren van muren, daken en vloeren. Zowel professionele bedrijven als doe-het-zelvers komen in aanmerking.

Eerder in Reimerswaal

Een eerder soortgelijk project in Reimerswaal is succesvol gebleken; sinds januari dit jaar hebben 360 huiseigenaren isolatiesubsidie aangevraagd. Het Zeeuws Isolatieprogramma is een initiatief van twaalf Zeeuwse gemeenten en is onderdeel van een bredere aanpak om de slechte isolatie van woningen in Zeeland te verbeteren. In totaal is er 17 miljoen euro beschikbaar voor isolatiesubsidies in de regio.