Bergen op Zoom

Hennepkwekerijen opgerold in Bergen op Zoom, Roosendaal en Dinteloord

Redactie Redactie

Het hennepteam van het politiedistrict de Markiezaten heeft dinsdag in Bergen op Zoom, Dinteloord en Roosendaal 400.00 euro aan hennepspullen in beslag genomen.

Enkele adressen werden door de politie bezocht die in verband werden gebracht met hennepkweek. De in beslaggenomen goederen van vele tienduizenden euro’s en planten zijn inmiddels vernietigd.

In een woning aan de Burgemeester de Roocklaan in Bergen op Zoom werd een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden daar ruim tweehonderd bijna oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. In een woning aan de Spiegelstraat werd ook een kwekerij gevonden, daar werd de eigenaar aangehouden. De eigenaar van de kwekerij aan de Burgemeester de Roocklaan werd niet gevonden. In beide gevallen werd de stroom illegaal afgetapt.

In Dinteloord in een loods aan de Oost Groeneweg werd ook niemand aangehouden, maar zijn er meerdere kwekerijen opgerold.

In Roosendaal aan de Damstraat werd in maar liefst twee ruimtes een hennepkwekerij aangetroffen. Ook hier is energie afgetapt.

Alle huiseigenaren kunnen van het energiebedrijf nog een forse naheffing verwachten, alvorens weer aangesloten te worden. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen, worden later verhoord en mogen zich op een later tijdstip bij de rechter verantwoorden.