West-Brabant

Hennepruimdag in West-Brabant: 1017 planten vernietigd

Redactie Redactie

Het hennepteam van politiedistrict De Markiezaten heeft afgelopen woensdag op maar liefst vijf adressen hennepkwekerijen opgerold. 

De grootste kwekerij zat in een pand aan de Langeweg in Kruisland daar troffen de agenten in meerdere ruimtes een hennepkwekerij aan die nog in werking was. In totaal werden 373 hennepplanten aangetroffen en 287 hennepstekken. In een andere ruimte was zojuist geoogst daar was plaats voor 400 planten. Voor de ruimtes werd er illegaal stroom afgetapt en waren er diverse tekenen dat er in de afgelopen tijd meerdere oogsten hadden plaatsgevonden. 

Bergen op Zoom 

Aan de Noordsingel in Bergen op Zoom werd een nog actieve hennepkwekerij met 150 hennepplanten ontdekt en ook hier werd illegaal stroom afgetapt. 

Putte

De politie kreeg een melding dat er een persoon het maïsveld aan de Putseweg in Putte was ingegaan. De agenten zagen niemand maar vonden wel twee zakken met hennepplanten en 200 oogstrijpe hennepplanten. 

Alle in beslag genomen hennepplanten en kweekmaterialen zijn vernietigd. Het elektriciteitsbedrijf heeft aangifte gedaan van de stroomdiefstal.