Halsteren

Hennepruimdag in West-Brabant: grote vondsten in Halsteren en Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het hennepteam van het politiedistrict De Markiezaten heeft deze week op verschillende adressen in West-Brabant honderden hennepplanten, -stekken en –toppen aangetroffen. De goederen hadden een straatwaarde van zo’n anderhalve ton.

In een woning aan de Gagelweg in Halsteren werd een in werking zijnde hennepkwekerij gevonden. In een slaapkamer en op de zolder werden  kweekruimtes aangetroffen met 99 en 146 grote hennepplanten. Tijdens het onderzoek werd ook een handelsvoorraad met negentien gripzakjes amfetamine aangetroffen. De elektriciteit voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De woning is van het energienetwerk afgesloten. De bewoners zijn door de woningstichting per direct het huis uitgezet.

In een woning aan de Gerard ter Borchstraat in Roosendaal werd door het Hennepteam, in samenwerking met de drugs squad van de gemeente Roosendaal, eveneens een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In het pand werden 180 hennepplanten in beslag genomen. Ook hier bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt, dus is de woning van het energienet afgesloten. De bewoners moesten per direct de woning verlaten.

Tegen alle verdachten is een proces-verbaal opgemaakt. Diegenen die niet werden aangetroffen, worden later verhoord en moeten zich bij de rechter verantwoorden.