Oud Gastel

Het is gelukt: komende periode weer horeca in dorpshuis ‘t Veerhuis

Veerhuis Oud Gastel

Buurthuis Oud Gastel 't Veerhuis.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Even leek het erop dat er de komende tijd geen horeca meer zou zijn in dorpshuis ‘t Veerhuis in Oud Gastel. Gesprekken met meerdere lokale horecaondernemers liepen op niks uit. Maar last minute heeft een groep inwoners zich aangemeld om per 1 september de horeca-exploitatie van het dorpshuis op zich te nemen.

Het is ineens heel snel gegaan. “Woensdag hebben we afspraken gemaakt met de groep inwoners”, vertelt wethouder Sharona Malfait. De club wil zonder winstoogmerk en als stichting tijdelijk de horeca van ‘t Veerhuis op zich nemen. “We zijn heel blij voor de verenigingen en inwoners van Oud Gastel dat het toch is gelukt op korte termijn.”

Begin juni werd bekend dat de horeca die het dorpshuis toen kende, zou stoppen. Sindsdien heeft de gemeente gesprekken gevoerd met lokale horecaondernemers. Na die gesprekken kregen de ondernemers de mogelijkheid om zich aan te melden. Maar slechts één ondernemer reageerde. Even leek het erop dat er een overeenkomst zou komen. “Mar op het laatste moment heeft hij zich helaas teruggetrokken”, aldus de gemeente.

De club die de taak nu op zich gaat nemen, doet dit dus zonder winstoogmerk. “De eventuele opbrengsten van de horeca-exploitatie zullen door de stichting worden ingezet om maatschappelijke evenementen te organiseren en de gemeenschap te ondersteunen”, legt wethouder Hans Wierikx uit. De gemeente is nu nog bezig met het opstellen van de samenwerkingsovereenkomst en de benodigde contracten. “We kijken vol vertrouwen uit naar de samenwerking met deze groep enthousiaste Gastelaren.”

Lees ook: ‘t Veerhuis Oud Gastel blijft voorlopig zoals het is