Bergen op Zoom

Het is over en uit voor BVV’63 uit Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Voetbalclub BVV’63 uit Bergen op Zoom houdt op te bestaan. Dat schrijft BN De Stem. De vereniging zou geen spelers meer hebben voor het eerste elftal. Dat de club de schulden niet kan betalen, wijst de voorzitter van BVV’63 naar het land der fabelen.

Maar de voetbalclub zit wel degelijk in de financiële problemen. Volgens de gemeente Bergen op Zoom heeft de vereniging de huur voor de accommodatie op sportpark Rozenoord al enige tijd niet meer betaald. De schuld aan de gemeente zou zijn opgelopen naar ruim 4000 euro. Gesprekken met de club zijn op niets uitgelopen en daarom heeft de gemeente een deurwaarder ingeschakeld. Volgens burgemeester Frank Petter is er beslag gelegd op alle bezittingen van BVV’63.

Niet alleen bij de gemeente heeft BVV’63 een schuld, ook bij de KNVB en bij diverse leveranciers staan er rekeningen open. De voorzitter van de club benadrukt in BN De Stem nogmaals dat iedereen zijn geld krijgt.

De voetbalclub uit Bergen op Zoom stond de afgelopen jaren al vaker negatief in het nieuws door geweldsincidenten tijdens of na wedstrijden. Ook zouden in het clubhuis feesten plaatsvinden die niets met voetbal te maken hebben, zoals bijvoorbeeld een Ethiopische bruiloft. Dit is volgens de gemeente Bergen op Zoom niet de bedoeling en de club kan daar een flinke boete voor krijgen.