Woensdrecht

Het was nog nooit zo warm: ruim 40 graden op vliegbasis Woensdrecht

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wat woensdag niet lukte, lukte donderdag ruimschoots. Vliegbasis Woensdrecht verpulverde haar eigen hitterecord met bijna 4 graden. Even na 16.00 uur klom de temperatuur over de 40 graden. Uiteindelijk werd het eind van de middag 40,2 graden.

Zeven maal eerder werd het op het weerstation op vliegbasis Woensdrecht meer dan 35 graden. Het oude hitterecord stamt uit 2006. Toen werd op 16 juli 36,6 graden gemeten.

Ook elders in West-Brabant werd het donderdag meer dan 40 graden. De hoogste waarde werd bereikt in Gilze-Rijen. Daar werd het 40,7 graden. Het nationale hitterecord ging daarmee na 1 dag van Eindhoven naar Gilze-Rijen.

Luchtkwaliteit

Door de extreme warmte is het met de luchtkwaliteit slecht gesteld. In een groot deel van het land liggen de ozonwaarden sterk boven de norm. Het advies is om zo min mogelijk buiten te zijn en geen lichamelijke inspanning te verrichten.

Vrijdag aan het eind van de middag is er kans op een pittige onweersbui. Zaterdag is er vrij veel bewolking en vallen er verspreid regen- en onweersbuien. Het wordt met zo’n 24 graden een stuk aangenamer.