Roosendaal

Horrorexperience Familie Demood in Roosendaal opent haar deuren

Emma Janvier Emma Janvier

Familie Demood opent haar deuren voor het publiek. De horrorexperience in Roosendaal is al ruim een jaar bezig met de voorbereidingen en vrijdagavond was het dan eindelijk zo ver. Het lint werd doorgeknipt en de eerste bezoekers konden het spookhuis, op eigen risico, betreden.

“Het is een soort Walibi Frightnight met een escape room tintje”, legt actrice Mercedes van der Broek uit. Zij is een van de vele jongeren die aan het project meewerkt. “In een rondleiding van ongeveer dertig minuten wordt je rondgeleid door het huis en daar gebeuren allemaal rare dingen. Of je er nog uitkomt is de vraag”, lacht ze.

Paranormale onderzoekers

De experience gaat over een familie die in een huis is komen wonen waar allemaal rare dingen gebeuren. “De bezoekers zijn eigenlijk paranormale onderzoekers”, legt de actrice uit. “Ik speel de moeder van het gezin en ik begeleid ‘onze gasten’ door het huis heen in de hoop dat iemand ons kan helpen.”

Ik ben zelf super bang voor horror en spookhuizen.

Sofie Dielemans is het grote brein achter het verhaal. “Ik ben zelf echt super bang voor horror en spookhuizen. Gelukkig ken ik hier alle ins en outs en weet ik wanneer iets gaat gebeuren.” Ze is enorm trots op wat het team heeft neergezet en kan niet wachten om het met de rest van de wereld te delen. “Je hebt iets in je gedachten en iets waar je op hoopt en uiteindelijk wordt het dan nog tien keer beter.”

Demonen en vrienden voor het leven

Dat het spookhuis nu al zo geslaagd is komt volgens Sofie vooral door de mensen. “Het is een hele veilige plek waar iedereen echt zichzelf kan zijn. Ook is het een plek waar je je creatief kan ontwikkelen.” Zo helpt Sofie bijvoorbeeld de helpende jongeren gaandeweg welke kostuums het beste bij welk karakter passen en hoe je deze kan maken.”

We wilde iets on-Roosendaals naar Roosendaal brengen.

Een van deze jongeren is achttienjarige Sharina Koevoets. Met haar rol als demoon voelt ze zich helemaal op haar plek. “Ik vind het heel leuk om mensen te laten schrikken”, grijnst ze. “Dan zit mijn adrenaline heel hoog en de reacties van mensen vind ik geweldig om te zien.” In het afgelopen jaar heeft ze vrienden voor het leven gemaakt. “Iedereen is zo lief, we zijn een hechte groep.”

Iets nieuws

De kans dat Sofie na familie Demood nog met andere experiences aan de slag gaat is groot. “Er zitten al voor we hiermee begonnen zo veel ideeën in mijn hoofd, dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken. Ze kwamen hier ook al met plannen voor een camping of restaurant waar iets mis gaat. Nu is het familie Demood, maar misschien is het volgende keer wel een andere familie.”

De horrorrexpecience loopt iedereen weekend van september. “Het is voor iedereen vanaf 12 jaar. Dus als je op zoek bent naar iets nieuws en wel houdt van een beetje spanning zou ik zeker even komen kijken”, knipoogt Mercedes. Sofie vult haar aan. “We wilde iets on-Roosendaals naar Roosendaal brengen en ik weet zeker dat dat is gelukt.”