Bergen op Zoom

Huisartsencoöperatie start spreekuur voor inwoners Bergen op Zoom

Stockfoto: Pixabay / orzalaga

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Vanaf maandag 16 september 2024 begint Huisartsencoöperatie West-Brabant (HCWB) met een nieuw initiatief: het Passantenspreekuur. Speciaal opgezet voor de ongeveer 6500 inwoners van Bergen op Zoom die momenteel zonder huisarts zitten. Het doel is om de huisartsenzorg dichterbij te brengen en de druk op bestaande huisartsenpraktijken te verlagen.

In samenwerking met Medicinfo, een zorgorganisatie die gespecialiseerd is in zorg op afstand, biedt HCWB met een app digitale zorgverlening aan. Gedurende kantooruren staat er een medisch team klaar om via chat en beeldbellen zorgadvies te geven. Als persoonlijk contact noodzakelijk blijkt, kunnen patiënten na een afspraak terecht op een speciaal ingericht spreekuur in de Huisartsenpost.

Zorg toegankelijk houden

Algemeen directeur Martijn Kilsdonk benadrukt: “We proberen de huisartsenzorg zo toegankelijk mogelijk te houden.” Mensen kunnen zich online aanmelden en vinden daar instructies om zich te registreren. Voormalige Co-Med patiënten en anderen zonder huisarts in de gemeente vinden alle benodigde informatie op de website van HCWB.

Voor wie moeite heeft met deze digitale oplossingen, zijn er alternatieve mogelijkheden. Neem daarvoor via 085-0081758 contact op met de organisatie.

Streven naar ieder eigen huisarts

Kilsdonk voegt toe: ” We streven ernaar dat iedereen een vaste huisarts in de buurt heeft, maar we zijn blij dat we met dit initiatief 6500 inwoners van Bergen op Zoom de benodigde zorg kunnen bieden.”