Bergen op Zoom

Illegale tabak en slechte hygiëne: meerdere overtredingen bij controle

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De NVWA, Belastingdienst, Douane, politie en de gemeente Bergen op Zoom hebben een integrale controle uitgevoerd bij twee theehuizen en een eetcafé. Alle drie de ondernemingen zijn gevestigd in Bergen op Zoom. Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd en boetes uitgedeeld.

Zo is er op één locatie illegale tabak gevonden. Dat betekent dat er geen accijns over de tabak is betaald. De tabak is in beslag genomen door de Douane, ook is er een boete uitgeschreven. Daarnaast vond de NVWA meerdere overtredingen als het gaat om hygiëne, roken en het bewaren van producten op de juiste manier. Daar hebben de bedrijfseigenaren een waarschuwing voor gekregen.

De Belastingdienst zag dat op een van de locaties het kassysteem niet op orde is. Daar is de ondernemer op aangesproken. Ook ontbraken er op twee locaties de leidinggevenden.

Het is niet de eerste integrale controle die is uitgevoerd in de gemeente. En het zal ook niet de laatste zijn, meent burgemeester Margo Mulder. Ze benadrukt wel dat de gemeente ‘graag ruimte biedt aan ondernemers om zaken te kunnen doen en zich te kunnen ontplooien’. “Maar tegelijkertijd hebben we te maken met wet- en regelgeving”, aldus de burgemeester.